• +6980397777
 • tessthchess@gmail.com

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2017

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2017

Α.Σ. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ Βόλος, 24/2/2017

Ολυμπιονίκη Αγνώντα 6 με Κύπρου Αρ. Πρωτ.: 6

Βόλος

Τηλ..: 6983706463 – 2421046955

Mail: foinikasvolou@gmail.com

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ 15ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2017

 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:

Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο Α.Σ. Φοίνικας Βόλου, ο ΑΣΚ Αλμυρού «Τιτάνες», η Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) της Θεσσαλίας.

 1. ΣΥΝΘΕΣΗ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:

3.1 Η σύνθεση των ομάδων θα είναι τετραμελής με υποχρεωτική συμμετοχής ενός 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεση τους (αποτελούμενη από 6 το πολύ μέλη ) με τη σειρά που θα αγωνίζονται στις 3 γενικές σκακιέρες και θα ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

3.2 Όλες οι ομάδες πρέπει να προσκομίσουν πριν την έναρξη των αγώνων, στον Επικεφαλής Διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

3.3 Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών που δεν συμπεριλαμβάνονται στην βεβαίωση του σχολείου από το οποίο προέρχονται.

3.4 Οι ομάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούνται από μαθητές – τριες οποιασδήποτε τάξης του Δημοτικού, οι ομάδες των Γυμνασίων αποτελούνται από μαθητές – τριες οποιασδήποτε τάξης του Γυμνασίου και οι ομάδες των Λυκείων αποτελούνται από μαθητές- μαθήτριες οποιασδήποτε τάξης του Λυκείου.

 1. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:

13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Παγασών & Αναλήψεως, Βόλος).

 1. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ:

Όλα τα σχολεία που θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον Α.Σ. Φοίνικα Βόλου ή στον ΑΣΚ Αλμυρού «Τιτάνες» ή στην Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. στα e-mail sraftop70@gmail.com ή zgouletaspan@yahoo.gr ή tessthchess@gmail.com έως και την Παρασκευή 10/3/2017. Το έντυπο για τη δήλωση συμμετοχής θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΤΕΣΣΘ στη διεύθυνση http://tessth.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τους κ.κ. Ραφτόπουλο Στέφανο στα τηλέφωνα 6932619368 και 2421041218 (μετά τις 8 μ.μ.) και Ζγουλέτα Παναγιώτη στο τηλέφωνο 6972325980.

 1. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Οι επιβεβαιώσεις συμμετοχών και οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 11/3/2017.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Επιβεβαιώσεις συμμετοχών από 14:30’ έως 15:10’ και ώρα έναρξης 15:30’.

1ος Γύρος 15:30’, 2ος Γύρος 16:15, 3ος Γύρος 17:00’, 4ος Γύρος 17:45’, 5ος Γύρος 18:30’.

 1. ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

15 λεπτά μετά τη λήξη των αγώνων.

 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Ελβετικό ή Πουλ 5 γύρων. Χρόνος σκέψης 15΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα και προστιθέμενος χρόνος 10’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID).

 1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Ραφτόπουλος Στέφανος.

 1. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ :

Μιχάλης Αγαθοκλής.

 1. ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ:

Ζγουλέτας Παναγιώτης, Τοζάρος Χρήστος.

 1. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Θα απονεμηθούν κύπελλα στις τρεις πρώτες ομάδες (Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων), και μετάλλια στους παίκτες κάθε ομάδας (από τις τρεις πρώτες νικήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων).

 1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

13.1 Η νικήτρια ομάδα του αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και η ηττημένη 0 βαθμούς. Αν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι ισόπαλο, οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση 1 βαθμού. Η ομάδα που σημειώνει νίκη χωρίς αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και 3,5 πόντους και η ομάδα που παίρνει το «BYE», 2 βαθμούς και 2,5 πόντους.

13.2 Για κάθε παρτίδα που χάνει μια ομάδα χωρίς αγώνα (μη προσέλευση παίκτη), αφαιρείται μισός πόντος από τους πόντους που συγκεντρώνουν οι παίκτες της.

13.3 Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα εξής :

α) Βαθμοί, β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων, εφόσον όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες έχουν συναντηθεί μεταξύ τους. γ) Άθροισμα πόντων, δ) Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι της 1ης σκακιέρας, της 2ης, της 3ης κλπ.

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:

Υποβάλλονται στο Επικεφαλής Διαιτητή το αργότερο αμέσως μετά τη λήξη της υπόψη συνάντησης. Εκδικάζονται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που θα οριστεί πριν την έναρξη των αγώνων. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα.

 1. ΓΕΝΙΚΑ:

α) Για να αγωνισθεί μια ομάδα πρέπει να παρατάξει τουλάχιστον τρεις παίκτες, διαφορετικά μηδενίζεται για τον υπόψη γύρο. Αν το επαναλάβει για δεύτερη φορά αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. β) Επιτρέπεται η αλλαγή σύνθεσης και η χρησιμοποίηση αναπληρωματικών σε κάθε γύρο, με την προϋπόθεση ότι συμπεριλαμβάνονται στην αρχική λίστα συμμετοχών. γ) Μη προσέλευση μιας ομάδας σε ένα γύρο χωρίς προειδοποίηση σημαίνει αυτόματη αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. δ) Στην αίθουσα των αγώνων κυκλοφορούν μόνον οι μαθητές που έχουν παρτίδα σε εξέλιξη και το προσωπικό των αγώνων.

 1. ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ:

Αρχηγοί ομάδων είναι ΜΟΝΟ μαθητές και έχουν τα εξής καθήκοντα και δικαιώματα:

α) Συντάσσουν το φύλλο σύνθεσης της ομάδας τους και το υποβάλλουν στο διαιτητή της συνάντησης τουλάχιστον 10΄ πριν την έναρξη κάθε γύρου. Το φύλλο σύνθεσης ελέγχεται και συνυπογράφεται από τους αρχηγούς των ομάδων και τον διαιτητή της συνάντησης.

β) Απαγορεύεται ρητά και απόλυτα στους αρχηγούς των ομάδων να συμβουλεύουν τους παίκτες τους για αποδοχή ή μη πρότασης ισοπαλίας.

γ) Απαγορεύεται ρητά και απόλυτα στους αρχηγούς των ομάδων να συνομιλούν μεταξύ τους ή με οποιονδήποτε παίκτη τους στη διάρκεια της παρτίδας και για οποιονδήποτε λόγο.

δ)Υπογράφουν το Φύλλο Αγώνος.

 1. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΕΣΣΘ. ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ:

17.1 Η κατανομή των ομάδων της ΤΕΣΣΘ που θα προκριθούν (συνολικά έξι) ανά βαθμίδα εκπαίδευσης θα καθορισθεί ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών ανά εκπαιδευτική βαθμίδα.

17.2 Στο ομαδικό είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον μιας (1) ομάδας από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) στην τελική φάση του Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών 2017.

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2017:

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων που θα έχουν προκριθεί για την τελική φάση του 15ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών 2017 πρέπει να γίνουν εγγράφως στην ΤΕΣΣΘ με email στο info@tessth.gr ως τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΜΑΚΗΣ            ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΜΑΚΗΣ

agmichali
agmichali

Διαχειριστής ιστοσελίδας Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.